Qui som ?

El grup de diables “Els Encendraires”, està format per un seixantena de joves (alguns d’edat i altres d’esperit!). Som una entitat sense ànim de lucre que participa en tota mena d’actes culturals, relacionats amb el foc i amb els espectacles de carrer. La nostra especialitat són els correfocs, encara que també participem en cercaviles, trobades de timbals, espectacles de malabars amb foc i tot el que tingui a veure amb la festa……

La família Encendraires està formada per diferents seccions que enriqueixen la diversitat cultural del grup, són les següents:

Diables, ” Encendraires”: És la secció més nombrosa. Les seves forques carregades de foc i els seus balls sota un bany de guspires fan que els carrers semblin el mateix avern.

nueva-imagen

Colla Infantil “Els Encendrots“:Són els menuts de la colla, però no us refieu, ja que són grans profesionals en el ball del foc .

Colla juvenil /més jove“:Són la colla dels menuts més grans, des de 12 fins a 17 anys.

Els timbalers: Els encarregats de portar el ritme frenètic als correfoc, aquesta secció, a cop de tabal, és capaç d’introduir l’espectador en una espiral de moviments compulsius.

Les Sàtires de foc: Són la part més visual de l’entitat, uneixen malabars de foc amb música. Són les encarregades de posar color a una nit infernal i de no deixar indiferent a cap espectador amb els seus moviments.

El Cabró: És la nostra bèstia de foc, el seu ball encisador amaga una dansa diabòlica que acaba convertint el carrer en un infern.

Els Grallers: Són l’ànima de totes les cercaviles, les seves notes fan ballar fins i tot a les estàtues. Són la melodia que fa dansar del cabró.