Bèsties

EL CABRÓ DE LES FRANQUESES

 

 

Construït l’any 2005, per Esperança Cases, i estrenat a la Festa Major de Corró d’Avall (Les Franqueses del Vallès), El Cabró és la nostra bèstia principal. El podríem classificar dins del grup de bestiari fantàstic o mitològic, pel seu aspecte, híbrid entre un humà i un mascle cabró.

És una bèstia lleugera i de petites dimensions, portada per un únic bastaix, però amb una gran capacitat de moviments, el que la fa molt dinàmica i visual. Gràcies a la inventiva de la colla, ha passat de tenir 4 punts de foc, a 10, el que ens permet allargar les enceses i els balls de lluïment.

El Cabró ha participat en trobades de bèsties a Ripollet, a Llinars, a Montmeló o a Canovelles, a més de les organitzades per la pròpia colla dels “Encendraires”. Si volguéssim destacar alguna, però, hauríem d’esmentar la trobada de bèsties de les festes de Sta. Eulàlia de Barcelona, organitzada per l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

 

 

 

EL CLOSQUETES

Bèstia infantil que representa un Drac sortint de l’ou, es una representació de la primera béstia que va tenir la colla.